Visfilet uit de oven

Ingrediënten voor 4 of 6 personen

  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • 3 sneetjes oud, wit brood
  • 500 gr witvis bv. kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel gehakte peterselie of dille
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • optioneel; salade en aardappeltjes

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de korstjes van het brood en maal het brood in de keukenmachine, samen met de peterselie of dille, fijn. Als het brood nog te vers is, kun je het in de oven of in de broodrooster drogen.

Strooi de bloem in een diep bord. Klop in een ander bord de eieren met peper en zout los. Doe het broodkruim in een derde bord.

Voel of alle graten uit de vis verwijderd zijn. Snijd dan de kabeljauw in stukken van 3 bij 10 cm. Strooi er peper en zout op. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het broodkruim. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er nog wat olijfolie over. Bak de vis per kant 7 minuten in de oven.

Als je het gemakkelijker vindt kun je de vis ook in een pan met olijfolie bakken. Deze versie is wel vetter want de gepaneerde vis neemt veel olie op.

Serveer met partjes citroen. Samen met een salade en gebakken aardappeltjes is dit een heerlijk hoofdgerecht.