Recept: Trifle met verse vruchten

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen

  • 200 gr aardbeien
  • 200 gr bosbessen
  • 200 gr frambozen
  • 500 ml vanillevla
  • 200 ml slagroom, stijf geklopt
  • 1 cake (kant-en-klaar)
  • 50 ml ranja (of 50 ml kirsch, voor de volwassenenversie)

Bereiding

Bereiding

Snijd de cake in plakken van 2 cm. Meng de vanillevla met de geklopte slagroom. Schenk de ranja (of de kirsch) in een diep bord.

Was alle vruchten en snijd de aardbeien doormidden. Strooi er eventueel suiker of zoetstof op als de vruchten niet zoet genoeg zijn.

Doop de plakken cake in de ranja (niet te lang) en bedek de bodem van een glazen schaal met 4 plakken cake. Schep er 1/3 deel van het vanilleroommengsel op en daarna 1/3 deel van de vruchten. Herhaal alle stappen tot alle ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met de vruchten en zet de trifle tot gebruik in de koelkast.