Vegetarische spaghetti

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 g gemengde champignons
  • 6 sjalotjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 ml slagroom
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 450 g spaghetti
  • 1 eetlepel verse gehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

Bereiding

Veeg de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de boter en olie, bak de sjalotjes even aan en voeg op hoog vuur de champignons toe. Bak alles op hoog vuur circa 2 minuten, tot de champignons bruin zijn. Bestrooi met peper en zout. Strooi de bloem erover en bak nog 1 minuut. Temper het vuur.

Voeg dan de slagroom toe en de tomaten. Doe de gehakte peterselie erbij en eventueel
nog wat peper en zout. Kook de saus ongeveer 8 minuten op laag vuur. Schenk, als het nodig is, wat water of extra room erbij, zodat je genoeg saus krijgt.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en giet er de saus over.