Recept: Pastasalade met spekjes én boontjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr verse sperzieboontjes
  • zout en peper
  • 250 gr tagliatelle
  • 2 lente-uitjes
  • 100 gr spekjes
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (wijn)azijn
  • sap van sinaasappel
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel oregano
  • 75 gr veldsla
  • 12 cherrytomaatjes

Bereiding

Bereiding

Maak de boontjes schoon en kook ze in water met zout beetgaar. Spoel ze af met koud water, giet af en zet weg. Kook de tagliatelle in ruim water met een klein beetje zout volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af met koud water om nagaren te voorkomen.

Maak de lente-ui schoon en snijd deze in ringetjes. Was de cherrytomaatjes en snijd deze door midden. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak de spekjes. Schep de spekjes in een kom en roer er de pijnboompitjes door.

Klop de azijn met de mosterd, het sinaasappelsap, de oregano en 3 eetlepels olijfolie tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout. Schep alle ingrediënten en de vinaigrette losjes door elkaar. Verdeel de salade, met blaadjes veldsla over de borden.